Campus Reus
 
 
  
 

"No et mengis el món" : Campanya pel reconeixement del Deute Ecològic i la Sobirania Alimentària

La Campanya "No et mengis el món" és una proposta iniciada l'any 2005 destinada a promoure el reconeixement del deute ecològic i l'exigència de la sobirania alimentària dels pobles.

La campanya és impulsada conjuntament per: Veterinaris Sense Fronteres, la Xarxa de Consum Solidari, Acció Ecologista i l'Observatori del Deute en la Globalització.

El projecte tracta, a través de l'estudi d'una sèrie de casos, posar de manifest com el nostre consum juntament amb el marc i normes actuals del comerç internacional, tenen uns efectes clars i directes sobre les societats i el medi ambient de les zones productores.

L'alimentació i la producció agroalimentària són un element clau en el desenvolupament humà. Per una banda son els responsables d'oferir aliments necessaris per a la vida, també formen part d'una manera molt més intensa que altres sectors productius de les arrels culturals i les diferents maneres de veure el món que tenen les comunitats i finalment, estan necessàriament molt lligats al medi ambient i l'entorn natural on es desenvolupen i tenen, per tant, un efecte directe en la sosteniblitat ambiental.

La necessitat de fer arribar el coneixement de les repercussions que l'actual model de consum del Nord té en el Sud i promoure un canvi d'hàbit i model consumidor per encaminar-lo cap a un de més sostenible socialment i ambientalment, és el nucli central del projecte i la campanya que se'n deriva.

Els principals productes que estudiarem en el projecte són la producció de salmó a Xile, la de Flors a Colòmbia i Equador, la Soja a l'Argentina, la Perca al Llac Victòria i el Sucre a diferents parts del món i com a exemple de Deute històric. A banda d'aquests, existeixen altres casos que en un format més breu seran investigats i utilitzats per mostrar les conseqüències del seu consum.

Contacte: desa@debtwatch.org

Ferran García, Coordinador de la Campanya

Telf.: 93 423 70 31

Per més informació, articles, materials de campanya, descarregar-te fulls i dossiers, etc:

www.notecomaselmundo.org

 
   
 
 
 
 fletxa anterior 
 
 Una creació d' Editio Software  · Editat i publicat amb Editio Interdum  · Avís legal