Campus Reus
 
 
  
 

Software libre para una sociedad libre

Richard M. Stallman

"El software lliure és una questió de llibertat: la gent hauria de ser lliure d'utilitzar el software de totes les formes considerades socialment útils". Així acostuma a sentenciar Richard Stallman, destacant que la programació i el software són temes que tenen a veure amb la llibertat i la comunitat

Software lliure per a una societat lliure és una col.lecció d'assajos en els que, precisament, es proposen i s'analitzen aquests temes socials i polítics que normalment queden al marge de l'àmbit de la producció tècnica.

A través de la definició de software lliure com aquell que és públic i obert, que pot ser modificat i utilitzat lliurement, i que pot ser copiat i distribuit de la forma que es vulgui, es descobreix una iniciativa col.lectiva que, a través de la cooperació voluntària dels seus creadors és capaç de produir sofisticades eines informàtiques al servei de la comunitat. D'aquesta forma, l'accès a la "cuina" del software lliure es presenta com l'accès a una perspectiva que no comprèn la tecnologia en termes reductius o binaris.

Les qüestions jurídiques, la propietat i les llicències del software, les formes cooperatives de desenvolupament dels programes, són elements inevitables en aquesta discussió, i aquest llibre és un alegat (molt ben justificat) en defensa de la continuitat del software lliure, amenaçat avui en dia per les normatives que pretenen la patentabilitat dels mètodes de programació.

Editorial Traficantes de Sueños

318 pàgines

 
   
 
 
 
 fletxa anterior 
 
 Una creació d' Editio Software  · Editat i publicat amb Editio Interdum  · Avís legal