Campus Reus
 
 
  
 

Mediterrània FM, Xarxa de Festivals i Músiques de la Mediterrània

MEDITERRÀNIA FM és una xarxa que agrupa els festivals musicals del conjunt de l’àmbit Mediterrani.

La idea de crear la Xarxa va aparèixer arran del projecte de la Trobada de Festivals i Músiques de la Mediterrània, que es va iniciar l’any 2004.

La 1a edició es va realitzar dins el marc del BAM i les Festes de la Mercè de 2005. La 2a edició es va realitzar igualment durant les Festes de la Mercè de 2006. Aquesta Trobada va estar organitzada per l’ICUB, i va comptar amb la col·laboració de l’IEMED (Institut Europeu de la Mediterrània) i el patrocini de l’AECI (Agencia Española de Cooperación Internacional).

La producció d’aquestes dues edicions ha estat gestionada per QADAR.

Les Jornades Tècniques varen tenir lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. En les últimes Jornades es va decidir fer un pas endavant i constituir la Xarxa de manera oficial.

La idea de Xarxa

La idea és donar a conèixer què fan i què poden aportar els Festivals a la tasca de recuperar la Mediterrània com a ideal de relació equilibrada i, a la vegada, recíprocament beneficiosa entre el nord i el sud.

La proposta consisteix en cercar la col·laboració dels Festivals per a la descoberta de formacions musicals que experimenten amb els sons de les tradicions mediterrànies i que, com a fruït de la recerca dels seus trets comuns i el respecte al llegat del passat, han assolit noves fites d’expressió musical que, fins i tot podríem qualificar de revolució estètica.

Objectius de la Xarxa

1. Realitzar una Trobada anual que esdevingui la plataforma de presentació dels Festivals membres per tal d’elaborar un discurs comú i de desenvolupar les seves relacions.

2. Organitzar Jornades professionals on es puguin donar a conèixer els Festivals membres de la xarxa, de manera que es generi un flux de coneixements entre els actors per poder crear lligams.

3. Oferir dins dels Festivals un espai dedicat a les músiques mediterrànies. Aprofitant d’una banda, els circuits que existeixen actualment de músiques del món, i d’altra banda, tenint en compte l’interès creixent de la societat per aquest tipus d’oferta musical. Això ens donarà la possibilitat de presentació de nous artistes dins el panorama musical de Catalunya i l’Estat espanyol.

4. Promocionar projectes de coproducció basats en l’intercanvi vivencial de músics procedents de diferents indrets de la Mediterrània.

5. Difondre productes musicals nascuts de la fusió de tradicions de l’entorn mediterrani, ja siguin noves propostes o bé grans noms que encara no s’han difós en el nostre país.

Per més informació i conèixer els festivals adherits i les produccions, aneu al web:

http://www.mediterraniafm.cat/

 
   
 
 
 
 fletxa anterior 
 
 Una creació d' Editio Software  · Editat i publicat amb Editio Interdum  · Avís legal