Campus Reus
 
 
  
 

Propostes de viatges a Gàmbia i Senegal

ÀFRICA D’ARREL.

Cultura, tradició i força.

ESPECIALITZATS EN VIATGES PER GÀMBIA I EL SUD DEL SENEGAL.

Es tracta de propostes per a viatgers individuals o grups molt reduïts (màxim 10 persones), per adults, joves o amb famílies:

• Novells

• De descoberta de l’Àfrica subsahariana

• D’aprofundiment

• Cooperants

Viatges d’arrel, inèdits i a mida sota els principis:

- Turisme responsable.

- Suport a les comunitats locals, entitats socials i emprenedors locals per a un desenvolupament sostenible.

- Respecte mutu en l'àmbit personal, ideològic, dels símbols i dels recursos naturals.

Més de 15 anys en organització i acompanyament en viatges avalen la seva experiència.

Es tracta dels companys dels que informàvem en una noticia penjada durant molts mesos en el nostre web. Aneu a: www.campusreus.org/index.php?command=show_news&news_id=1793

Convertits ara en agència local de viatges, amb seu i campament turístic a la ciutat gambiana de Brikama, han signat un acord amb l'agència de viatges catalana Terres Llunyanes, a través de la qual es realitzen els tràmits d'organització dels viatges i grups.

Les opcions són molt diverses i adaptables en funció del grup, però ara estan treballant especialment en dues propostes específiques, de les que podeu veure informació completa de les dues versions, segons si es vola a Banjul o a Dakar:

- SENEGAL I GAMBIA. Cultura, Tradició i Força, (11 dies), anant al web:

www.terresllunyanes.com/descfitxa.php?id=1659&idioma=1

- SENEGAL I GAMBIA. Tastet Senegambià, (11 dies), anant al web:

www.terresllunyanes.com/fitxa.php?MTYzNg==

Per contactar amb Terres Llunyanes:

C/Sant Antoni 27, 08292 Esparreguera, Barcelona.

Tels. 93 777 80 80 - 93 777 70 77.

terres@terresllunyanes.com / www.terresllunyanes.com

De totes formes per a més informació o propostes específiques també podeu contactar amb l'agència local escrivint a Malang Sambou a:

msambou@hotmail.com

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sambou Kunda. Ecocultural Tourist Home

Brikama Jamissa, The Gambia

Una aposta de centre cultural, d’atenció al viatger i de turisme sostenible i responsable, és el significat del Sambou Kunda, Ecocultural Tourist Home.

Una altra manera de concebre els viatges a l’Àfrica subsahariana, a l’Àfrica de l’Oest, partint de Gàmbia i Senegal. Un assessorament, acompanyament, disseny de viatge respectant el nostre decàleg deviatges.

1. D’arrel. El guia té un rol d’acompanyant facilitador que ens obre les portes de la cultura i societat africana, les diverses comunitats i que ens permet endinsar-nos i conviure entre ells i elles i fins on nosaltres establim el límit.

2. A mida. Disseny i organització dels viatges amb tu i segons les teves motivacions per haver seleccionat aquest destí.

3. Inèdits. Rutes fora dels destins dels tour-operadors. Llocs, indrets, activitats pròpies de cada comunitat.

4. Flexibles. Amb possibilitat d’adaptació a les necessitats i ritmes del viatge en cada instant.

5. D’immersió social en les comunitats. Es viu i conviu dins de cada comunitat seguint els seus ritmes i activitats diàries. No ets un contemplador/observador de l’escena sinó un agent actiu en aquesta.

6. De gaudi i respecte de la natura. Ecosistemes frontissa del sahel i els boscos tropicals secs, de contacte amb els manglars, les salines i aiguamolls amb tota la gran biodiversitat de flora i fauna que alberga.

7. D’aposta cultural. Un emplaçament on palpem la cabuda de la tradició amb la modernitat, l’animisme més ancestral amb l’Islam i el cristianisme

8. De convivència amb l’amalgama d’ètnies. Cada regió es caracteritza per una ètnia predominant però hi conviuen harmònicament una gran diversitat d’altres (mandinka, djola, peul, wolof, serer, serahule, mandiaco)

9. De cooperació

10. De tradició

Despertes amb el runruneig del pou d’aigua de la casa que és el vaivé diari d’abastament d’aigua del barri; t’acompanya la mainada amb els seus jocs, cants i somriures encisadors de brillantor d’ulls; disfrutes del ritual del te amb els homes enmig de les llargues converses, bromes i rialles; de la cuina i secrets gastronòmics de la Sireh; de la magnificiència de les salutacions en mandinka, djola, wolof; de la posta de sol africana que s’emporta la calor asfixiant i el sol abrasador del dia; del mercat local immens, colorista, laberíntic i diari; d’un estat de pau, llibertat i saludable convivència comunitària que et transmet aquestes terres; de les activitats culturals dels locals de la ciutat, dels programes festius de bodes, batetjos i altres cerimònies i de les pròpies festes de celebracions de la casa.

 
   
 
 
 
 fletxa anterior 
 
 Una creació d' Editio Software  · Editat i publicat amb Editio Interdum  · Avís legal