Campus Reus
 
 
  
 

El Reggus 2009 aplega 1500 persones al Parc de la Festa de Reus

Ja ha passat la 16a. edició del Reggus, amb una programació d'actuacions a l'escenari principal (i també al secundari) valorada positivament tant per l'organització del festival com pel públic assistent. Emotiva i aclamada l'actuació de Derrick Morgan, la mítica figura de la música jamaicana que encapçalava el cartell d'aquest any, i remarcables les actuacions de Las Damas y la Orquesta Invisible, Ras Kuko & Mad Sensi Band i Hermano L, tres propostes diverses que es troben entre les millors de l'actual escena jamaicana a l'Estat espanyol.

No podem obviar la menor assistència de públic a l'edició 2009, unes 1500 persones, inferior a la de les edicions dels últims anys, suposem que el context de crisi actual que tant està afectant a la ciutadania també en té la seva part de culpa, però també ens hem de plantejar si altres factors en són els causants de la disminució de públic: un cartell molt especialitzat destinat a un públic més purista i sense grups de fusió amb altres estils; un espai massa gran per a una proposta com la del Reggus actual i que segueix sent massa incòmode per a un concert de tantes hores; la necessitat que sembla tenir la gent de grups molt "mediàtics" per assistir als concerts; .......

Un altre repte pendent seria trobar una fórmula que permeti combinar l'escenari principal amb l'escenari secundari, sense que el sò de l'escenari gran es mengi el de l'altre, un problema de difícil solució sense allunyar-los més i dispersar encara més els elements del Reggus en un espai ja de per si massa gran.

Una comparació que cal fer és amb la 19a. Nit de Marxa que vam organitzar a La Palma el passat 28 de juny, l'aperitiu del Reggus, un espai més amable que es va omplir totalment per veure unes propostes musicals (The Pepper Pots, Rauxa i Game Over Selectors) que van entusiasmar als assistents. Clar que suposem que també va ajudar-hi la gratuïtat del concert.

És obvi que patim un desgast després de tants anys, que no tenim mitjans tècnics, econòmics i humans per a donar un salt a una proposta de més nivell i dimensions més grans (tampoc sabem si ho volem), que és difícil innovar i mantenir l'atenció de la gent, que la música (com la cultura en general) es veu afectada per la crisi econòmica i que la gent prioritza altres necessitats bàsiques més importants.

Dit tot això valorem positivament el nivell musical de les propostes i l'atenció prestada pel públic, i sempre serem dels que donarem més valor a la qualitat que a la quantitat.

Ara, caldrà sentar-se a valorar el Reggus 2009 més detalladament i veure com afrontar l'edició del 2010. Som un festival en continua evolució i transformació i esperem trobar la forma de mantenir-ne la seva continuïtat.

Gràcies a totes aquelles persones que d'una forma o altra han contribuït a fer realitat el Reggus un any més, i especialment als i les que, any rere any, amb la seva assistència, fan possible la nostra existència.

Associació Cultural Reggus

 
   
 
 
 
 fletxa anterior 
 
 Una creació d' Editio Software  · Editat i publicat amb Editio Interdum  · Avís legal