Campus Reus
 
 
  
 

14è. Festival de Músiques del Món a Barcelona, dedicat a l'Àfrica Negra

Del 2 al 16 d'octubre, a l'Auditori de Barcelona.

Barcelona és, des de fa uns anys, una amalgama de cultures, una torre de Babel amb persones de procedències molt diverses que formen comunitats entre les quals cal traçar ponts, llaços d’unió. Només d’aquesta manera aconseguirem aprendre, els uns dels altres, enriquir-nos a través de l’intercanvi d’idees.

Ja fa 14 anys va néixer a Barcelona el Festival de Músiques del Món, un esdeveniment que durant els últims tres anys ha obert les portes de L’Auditori a grups de músics de tot el planeta, potenciant un diàleg intercultural que ha servit per conèixer les realitats de països molt llunyans, per entendre trets culturals que ens eren desconeguts, per promoure la conservació de la diversitat, per crear projectes nous gràcies al contacte entre artistes d’aquí i d’allà.

L’edició d’enguany segueix perseguint aquestes fites, però alhora, amb el canvi de direcció del Festival, s’ha produït també un canvi d’orientació focalitzat en una àrea concreta, en aquest cas, l’accent s’ha col·locat a l’Àfrica negra, un dels continents que potser ens resulten més desconeguts, més remots. Per això, per posar una mica més de llum sobre la gran qualitat de la música africana, hem convidat algunes de les més emblemàtiques figures nascudes al sí de països com Mali, Moçambic i Cap Verd. Amb els seus ritmes calents, les seves melodies coloristes i narcòtiques, amb els seus peculiars instruments i amb la característica joia de viure que desprèn la seva música, esperem que gaudiu, aprengueu i us emocioneu com mai.

PROGRAMA

- Divendres 2 d'octubre, 21.30 h.

Bassekou Kouyaté & Ngoni Ba (Mali)

I Speak Fula

Intèrprets: Bassekou Kouyaté, Ami Sacko, Fousseyni Kouyaté, Barou Kouyaté, Moussa Bah, Alou Coulibaly i Moussa Sissoko

- Dissabte 3 d'octubre, 21.30 h.

Mayra Andrade (Cap Verd)

Stória, stória...

Intèrprets: Mayra Andrade, Benoit Medrykovski, Munir Hossn, Zé Luis Nascimento, Etienne Mbappe i Luis Cavani

- Divendres 9 d'octubre, 21.30 h.

Oumou Sangaré (Mali)

Seya

Intèrprets: Oumou Sangaré, Dandio Sidibe, Fatoumata Diawara, Amadou Traore, Zoumana Tereta, Hamane Toure, Souleymane Sidibe, Brehima Diakite, Cheick Oumar Diabaté, Sekou Bah i Aliou Dante

- Dissabte 10 d'octubre, 21.30 h.

Moya Kalongo (Moçambic i Catalunya)

Moya Kalongo

Intèrprets: Simonal Bie, Marc Thió, Robert Gómez, Josep Martí, Jordi Prats, Roqui Albero, Noé Escolà i Mark Lupesko

- Divendres 16 d'octubre, 21.30 h.

Toumani Diabaté (Mali)

The mandé variations

Intèrprets: Toumani Diabate, Sekouba Kouyate, Fode Kouyate, Fode Lassana Diabate, Ganda Toumkara, Fanta Maddy Kouyate i Mohamed Koyta

Per a més info, entrades, etc:

www.auditori.com/seccions/auditori/oferta_musical/auditori_mon/festival_mon_14.aspx

 
   
 
 
 
 fletxa anterior 
 
 Una creació d' Editio Software  · Editat i publicat amb Editio Interdum  · Avís legal